Skip to content
20.01.2020
Brazi din materiale reciclabile, creaţia elevilor unor şcoli din Timişoara

Evenimentul „Brazi din materiale reciclabile„, desfășurat cu sprijinul Fundaţiei 360 și Constructim SA, a adus în prim-plan creativitatea și preocuparea pentru ecologie a elevilor din Timișoara. În anotimpul pomilor de Crăciun, o lecţie de ecologie vine de la Timişoara. Copiii de la mai multe şcoli de aici sunt învăţaţi să protejeze şi să respecte mediul înconjurător chiar cu ajutorul arborilor de sezon.

Mai precis, au fost încurajaţi să creeze brazi din diferite materiale reciclabile. Şi aşa au reuşit să creeze adevărate opere de artă, din doze de aluminiu, huse de telefoane ori diferite ambalaje de plastic.

Pădurea urbană din Timişoara a fost desfăşurată în curtea Bastionului Theresia, acolo unde 250 de brazi creaţi din materiale reciclabile au crescut aproape peste noapte. Elevii de la nouă şcoli din oraş au creat pomii de Crăciun altfel.

În total, aproximativ 200 de huse de telefon au fost folosite pentru a crea acest brăduţ. Şi acesta este doar un exemplu.

Pentru celelalte exemplare s-au folosit doze de bere, sticle de plastic sau creioane colorate. În fapt, expoziţia este menită să tragă un semnal de alarmă asupra necesităţii protejării mediului.

Am vrut să-i provocăm pe copii să-şi dea drumul, să fie exagerat de creativi, iar pe de cealaltă parte am vrut să-i punem să se gândească la faptul că trebuie să protejeze natura. Toţi dintre noi, dacă vrem să trăim într-un oraş civilizat, într-o ţară frumoasă, într-o lume bună, trebuie să avem grijă de natură.

Georgeta Petrovici, organizator


Cei mici care au venit să viziteze pădurea urbană au avut parte de o surpriză în plus. Gaşca Zurli a încălzit atmosfera.

Pădurea altfel are aproape 2000 de metri pătraţi şi poate fi vizitată până pe 7 ianuarie.


Alte articole

Toate noutățile

Circuitul Profesionist de Padel – Etapa a V-a la Padel Center Timișoara

Cei mai buni jucători de padel din România, alături de sportivi din alte cinci țări, se reunesc în weekend, lângă Timișoara, la o noua etapă în cadrul Circuitului Profesionist de Padel. Circuitul Profesionist de Padel programează în acest final de săptămână, de vineri, 14, până duminică, 16 iunie, etapa a V-a a competiției naționale, la

Turneu de șah la Muzeul Național al Banatului

Începem luna iunie cu două zile de șah. Copii și părinți, împreună (sau separat), sunt invitați la un turneu de șah lejer. Descoperim împreună cât de distractiv poate fi să jucăm „sportul minții”. Muzeul Național al Banatului din Timișoara împreună cu Societatea de Istorie și Arheologie a Banatului, CONSTRUCTIM SA și publicația Știri pentru Copii