Skip to content
2021 | Calea Torontalului km. 6,Timișoara
Centru comunitar – CJ Timiș
Rezumatul proiectului

Beneficiar

CJ Timiș

Locație

Calea Torontalului km. 6,Timișoara

Anul începerii

2021

Descriere

Investiția prevede construirea unei noi clădiri, in regim de înălţime P+1E avand funcţiunea de centru de permanenta. Pentru a se crea condiţiile adecvate activităţilor ce se vor desfăşură în viitor, s-au propus realizarea următoarelor lucrări: Construirea Centrului Comunitar de învăţare Permanentă pentru un număr maxim concomitent de 190 persoane, cu spaţiile necesare aferente, Activităţile centrului sunt organizate în spaţii amenajate sub formă de:
- 2 cabinete individuale;
- 6 săli de dezvoltare vocaţională a câte 10 cursanţi, dintre care 4 pot fi cuplate câte 2 pentru a găzdui un număr mai mare de persoane;
- 2 ateliere de creaţie, care pot fi comasate într-un spaţiu mai generos;
- 1 sală I.T. pentru 24 cursanţi;
- 1 spaţiu multifuncţional, dimensionat pentru 48 de spectatori:
- 1 spaţiu de socializare sau divertisment, care poate acomoda circa 30 persoane şi care în caz de nevoie poate găzdui activităţi de dezvoltare vocaţională; spatiile conexe necesare
Clădirea care face obiectul prezentei documentaţii este o clădire cu regimul de inaltime P+1E.
Infrastructura este alcătuită din fundaţii izolate rigide din beton armat legate intre ele cu grinzi de fundare/echilibrare din beton armat pe ambele direcţii, armate cu BST500 014/15 in si bare de ancoraj la răsturnare BST500 014/20. Grinzile de fundare sunt armare cu BST500 2x3016 si etrieri 08/15. Betonul folosit la executarea infrastructurii va fi C20/25- T3 - IIA - S32.5R.
Suprastructura va alcatuita din cadre din beton armat dezvoltate pe ambele direcţii. Cadrele sunt alcătuite din stâlpi si diafragme ca elemente verticale inchise la partea superioara cu grinzi de cadru si rigle din beton armat.
Placa peste parter si peste etaj este din beton armat cu grosimea de 15cm si se va turna împreuna cu grinzile de cadru. Betonul folosit la executarea infrastructurii va fi C20/25- T3 - IIA -S32.5R.
Închiderile si compartimentările se vor realiza din blocuri ceramice cu goluri verticale.
Şarpanta va fi de tip grinzi metalice tip HEA si IPEprinse in stâlpii de cadru prin piese înglobate. Peste grinzile metalice se vor aşeza pane ZI 50 pe direcţia perpendiculara grinzilor si se va inchide cu invelitoare din panouri sandwich. Pentru corpurile secundare - copertine infrastructura este alcatuita din fundaţii izolate, legate intre ele cu grinzi de fundare din beton armat, armate cu acelaşi tip de otel BST500. Betonul folosit la executarea infrastructurii va fi C20/25- T3 - IIA - S32,5R.
Suprastructura este alcatuita din profile metalice tip HEA si IPE, respectiv ţeava rectangulara, contravantuite din cu tiranii metalici in plan vertical si orizontal.
Toate instalațiile, de energie și alimentare cu energie electrică, curenții slabi, sanitare, canalizare, HVAC, termice se vor realiza cu respectarea legislației si normativelor în vigoare, pentru asigurarea unui cadru adecvat procesului de învățământ, pregatire profesională și calificare, cât și a legislației și a cerințelor de mediu.